Texaanse ovenschotel met witte bonen en spinazie

  • 4 personen
  • 40 min
  • waardering 8
  • Hoofdgerecht
  • Amerikaans
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 ui, gehakt
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 1 hete rode peper, zaadlijsten verwijderd en fijngehakt
  • 1 eetlepel gerookte paprikapoeder
  • 1 eetlepel tomatenketchup
  • 300 g gekookte of diepvriesspinazie, ontdooid, uitgeknepen en gehakt
  • 2 eetlepels sultanarozijnen
  • 800 g witte bonen of pintobonen uit blik, uitgelekt en afgespoeld
  • 50 g cheddar, geraspt
  • 4 eetlepels groentebouillon

Bereiden

Verwarm de oven voor op 200 °C / gasovenstand 4.

Verhit de olijfolie in een pan en bak de ui in ongeveer 8 minuten zacht en glazig. Voeg de knoflook, rode peper, paprikapoeder, ketchup, ½ theelepel zout, spinazie, sultanarozijnen, bonen en cheddar toe. Meng alles goed en bevochtig het mengsel met de bouillon.

Schep het mengsel in een braadslee en bak het 25 minuten in de voorverwarmde oven.

Kookboek

Het recept 'Texaanse ovenschotel met witte bonen en spinazie' is afkomstig uit het kookboek...

Het diabetes kookboek

Antony Worrall Thompson

Een gezond diabetesdieet betekent gevarieerd eten, meer groenten en vezels, minder eiwitten, en oog voor verborgen suikers. Dit boek laat met 200 wereldse... lees verder

© Unieboek

Waardeer dit recept (14 stemmen)

Witte bonen recept tips

Reacties op dit recept

  • WesselienDeze schotel bleek achteraf helaas erg ''muffig'' te smaken... Tips: lekker veel kruiden toevoegen. (bijvoorbeeld: oregano, tijm, basilicum, enz) Maar ook zijn zongedroogde tomaatjes aan te raden!

    reageren

  • WesselienVoor de tweede keer klaargemaakt en ik herzie mijn oordeel voor het oorspronkelijke recept: goddelijk. 't Zit wellicht in de gebruikte witte bonen.

    reageren

  • WADankjewel Wesselien voor je HERZIENE mening! Was van plan om dit te maken gezien de ingrediënten. Ben benieuwd of "mijn eters" jouw mening gaan delen..;-))

    reageren

  • PepijnZojuist klaargemaakt en opgegeten, was zeker lekker! Als toevoegingen nog mosterdzaad, verschillende pepers, komijnzaad, beetje tijm en dille. Ook wat wortel en champignons toegevoegd... De rozijnen maken het zeer goed!

    reageren

  • AkkeHier ook een muffige smaak. Weet eerlijk gezegd niet of ik deze nog een keer ga maken...

    reageren

  • davidMeer kaas. Krokant kaas / beschuitkorstje. Meer kruiden. Kaneel, meer kaas, koriander, komijn.

    reageren

  • MariëtteHeb alle tips onder dit recept ter harte genomen, en een beetje fantasie erop losgelaten. Mijn zoontje was superblij en dat is ie niet zo vaak ;-) ... Biologische spekjes toegevoegd, paprikapoeder verdubbeld, verse paprika erbij gedaan, paar verse tomaatjes erbij, djinten en kaneel... en de helft kikkererwten ipv witte bonen. Plus een krokant kaaskorstje. Heerlijk! Leuk fusiongerechtje zo, en super easy, hou ik van ;-)

    reageren

  • AlexNu al een paar keer gemaakt. Echt heerlijk! En makkelijk. Tip: wees niet te zuinig met de kaas ;-)

    reageren