Zuurkool met roerei, chorizo en rösti

  • 4 personen
  • 15 min
  • waardering 7,5
  • Hoofdgerecht
  • Overige keukens
  • Vlees

Ingrediënten

  • 3 eetlepels olie
  • 1 pak röstirondjes (diepvries)
  • 1 pak (kruiden)zuurkool
  • 2 eieren
  • 2 eetlepels melk
  • 50 g chorizo, in stukjes

Bereiden

Verhit 2 eetlepels olie in een koekenpan en bak hierin de röstirondjes in 6-8 minuten goudbruin en gaar. Doe de zuurkool in een pan en verhit deze op middelhoog vuur.

Klop de eieren los met de melk en voeg zout en peper naar smaak toe. Verhit de rest van de olie in een ruime koekenpan, voeg het eimengsel toe en roer tot het ei gaar is. Meng de warme zuurkool en chorizo erdoor en verhit nog 2 minuten. Serveer de zuurkool met de röstirondjes.

Variatietip

Vervang de chorizo door gekookte ham.

Kookboek

Het recept 'Zuurkool met roerei, chorizo en rösti' is afkomstig uit het kookboek...

Kook ook - Gemak

diverse auteurs

Soms wil je niet veel moeite doen, maar toch lekker en voedzaam eten. Pak de wok, kijk of je nog handige kant-en-klaar producten in huis hebt en kook een grote... lees verder

© Inmerc

Waardeer dit recept (17 stemmen)

Zuurkool recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!