Nectarine compote met gember en kardemom

  • 4 personen
  • 15 min
  • waardering 7,5
  • Nagerecht
  • Mediterraan
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 1 kg mooie, rijpe nectarines
  • 1 eetlepel acaciahoning
  • 1 theelepel geraspte verse gember
  • 4 kardemompeulen
  • 1 theelepel maanzaad

Bereiden

Schil de nectarines en verwijder de pitten. Snijd het vruchtvlees in grote stukken.

Doe ze in een pan en voeg 1 eetlepel water, de honing, geraspte gember en de kardemompeulen toe. Breng aan de kook. Laat onder regelmatig roeren ongeveer 5 minuten koken op hoog vuur. Tegen die tijd zal het vruchtvlees van de nectarines uit elkaar beginnen te vallen. Laat afkoelen.

Strooi er vlak voor het serveren het maanzaad over.

Tip

Serveer met een bolletje gemberroomijs.

Kookboek

Het recept 'Nectarine compote met gember en kardemom' is afkomstig uit het kookboek...

Compote, genieten van vruchtenmoes

Ilona Chovancova

Dit boek vertelt je alles dat je wilt weten over compotes en hoe je zelf de lekkerste maakt - om even van te proeven, of om dik op een snee brioche te smeren, of... lees verder

© Good Cook

Waardeer dit recept (2 stemmen)

Compote recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!