Pot-au-feu van fazantenhen

  • 4 personen
  • 150 min
  • waardering 7,5
  • Hoofdgerecht
  • Frans
  • Vlees

Ingrediënten

  • 2 fazantenhennen (elk ongeveer 1,2 kg) geplukt, uitgehaald, geschroeid en dichtgebonden
  • 2,5 liter gevogeltebouillon
  • 2 uien
  • ½ bolletje knoflook
  • tijm
  • laurier
  • 10 korrels zwarte peper
  • 6 jeneverbessen
  • 300 g gerookt spek zonder zwoerd
  • 8 wortelen, indien mogelijk met loof
  • 4 middelgrote preien
  • 12 spruitjes
  • ½ selderijstengel
  • cornichons
  • voor de gekruide mosterd
  • 200 g scherpe mosterd van goed kwaliteit
  • 50 g bouillon
  • 20 g dunne room
  • ¼ bosje dragon, gehakt
  • ½ bosje kervel, gehakt

Bereiden

Doe de fazanten in een kookpan en giet er de gevogeltebouillon op tot het onderstaat. Voeg grof zout toe (1 eetlepel) en breng aan de kook. Schuim de bouillon af zodra die kookt. Voeg de in tweeën gesneden en gebruineerde uien toe, de halve bol knoflook, tijm en laurier, peper en jeneverbes.

Breng opnieuw aan de kook, afschuimen en ongeveer 1,5 uur zachtjes door laten koken. Prik zo nu en dan in de bouten: ze moet zacht zijn. Haal het gevogelte uit de pan en zet het weg.

Passeer de bouillon door een puntzeef in een andere kookpan. Doe het gerookte spek, de wortels, de prei, de spruiten, in tweeën gesneden, en de selderijstengel erbij en laat ongeveer 30 minuten sudderen.

Doe de fazantenhennen in een serveerkom, voeg de groenten toe en het in 4 of 5 stukken gesneden gerookte spek. Giet er de dampende bouillon overheen.

Serveer onmiddellijk met de gekruide mosterd, de cornichons en andere ingelegde groenten.

Kookboek

Het recept 'Pot-au-feu van fazantenhen' is afkomstig uit het kookboek...

Wild

Bruno Doucet

Van het bereiden van bouillons tot consommés, van terrines en pasteien tot de grote Franse culinaire klassiekers: Doucet laat in 'Wild' zien dat jagen, koken en respect voor de natuur perfect samengaan en zelfs bij elkaar horen... lees verder

© Uitgeverij Terra

Waardeer dit recept (2 stemmen)

Fazant recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!