Kip Aphrodite

  • 4 personen
  • 90 min
  • waardering 7,5
  • Hoofdgerecht
  • Overige keukens
  • Gevogelte

Ingrediënten

  • 1 hele grote kip of 2 kleine
  • 20 g cacaonibs
  • 7½ g zout
  • 4 g versgemalen peper
  • 2 stengels citroengras, optioneel
  • 100 g chocolade 70%, gehakt

Bereiden

Leg de kip in een niet te grote ovenschaal.

Hak de cacaonibs fijn in de keukenmachine. Giet 500 ml water in een steelpan en voeg de cacaonibs, het zout, de peper en eventueel het citroengras toe. Kook 1 minuut. Voeg de chocolade toe en laat afkoelen.

Giet het chocoladewater door een zeef in een maatbeker en bewaar het bezinksel. Vul de injectiespuit en spuit rustig het chocoladewater in de kip, beweeg de spuit steeds omhoog en verdeel zo het vocht in het vlees.

Druk steeds met je vinger op de plek waar je de spuit in gestoken hebt om te voorkomen dat het water er weer uit komt als je de spuit uit het vlees haalt.

Injecteer de kip minimaal 6 uur van tevoren, maar liever een hele dag.

Verwarm de oven voor tot 225 °C.

Bak de kip 1 uur in de oven. Keer halverwege om. De kip is gaar als het vlees een kerntemperatuur heeft van 72 °C.

Extra benodigd

Kernthermometer

Tip

Laat de kernthermometer tijdens het braden in de kip zitten.

Kookboek

Het recept 'Kip Aphrodite' is afkomstig uit het kookboek...

Chocoladebijbel

Kees Raat

Met meer dan 150 recepten, handige tips en aanwijzingen laat chocolatier Kees Raat in 'Chocoladebijbel' de oneindige mogelijkheden van chocolade zien. Van klassiekers als brownies en chocoladetruffels tot modernere creaties als oreo-koekjes en... lees verder

© Carrera Culinair. Beeld: Saskia Lelieveld

Waardeer dit recept (2 stemmen)

Kip oven recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!