Unicorn wittechocolademelk

  • 2 personen
  • 15 min
  • waardering 7,5
  • Drank
  • Hollands
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 100 g witte smeltchocolade
  • een paar druppels roze natuurlijke kleurstof (of neem smeltchocolade die al gekleurd is)
  • 250 ml (half)volle melk
  • 1 eetlepel vanille-extract of 1 eetlepel grenadinesiroop
  • slagroom
  • een paar minispekjes
  • voor de hoorntjes
  • 50 g witte smeltchocolade
  • een paar druppels blauwe natuurlijke kleurstof (of neem smeltchocolade die al gekleurd is)
  • 2 ijshoorntjes
  • goudkleurige eetbare glitters

Bereiden

Laat voor de hoorntjes de witte smeltchocolade au bain-marie smelten met de blauwe kleurstof en roer goed. Snijd 5 cm van de bovenkant van de ijshoorntjes af (als ze groot zijn). Dompel ze kort in de blauwe gesmolten chocolade en dan in de glitters. Zet ze 1 uur in de vriezer.

Smelt de rest van de witte chocolade au bain-marie met de roze kleurstof en meng goed.

Verhit de melk in een pan en schenk bij de roze gesmolten chocolade, terwijl de kom nog op de pan met kokend water staat. Klop met een garde. Voeg de vanille of grenadine toe en meng weer tot de warme chocolade mooi romig en glad is.

Schenk de warme chocolademelk in kopjes en maak af met slagroom. Bestrooi met minispekjes en zet de hoorntjes erop. Serveer meteen.

Tip

Voor kleurrijk én gezond unicorn-food kun je het best natuurlijke kleurstoffen gebruiken. Als je geen tijd of zin hebt om de kleurstof zelf te maken, kun je ook natuurlijke kleurstoffen in poedervorm kopen bij taartdecoratiewinkels of via internet.

Kookboek

Het recept 'Unicorn wittechocolademelk' is afkomstig uit het kookboek...

I love unicorn food

Sandra Mahut

Unicorn food of eenhoorn-fantasiegerechten zijn drankjes en hapjes versierd met kleurrijke dips, spreads of stukjes fruit in mooie vormpjes. In 'I love unicorn food' staan meer dan 30 van deze prachtige en kleurrijke unicorn-recepten die ook nog... lees verder

© Uitgeverij Becht

Waardeer dit recept (2 stemmen)

Chocolademelk recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!