Tofu met pikante saus

  • 8 spiesjes
  • 25 min
  • waardering 7,6
  • Hapje
  • Oosters
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 500 ml druivenpitolie (of frituurolie)
  • 400 g stevige tofu, in blokjes van 2x2 cm
  • 2 eetlepels arachideolie
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 2 eetlepels hoisinsaus
  • 1 eetlepel rijstazijn
  • 1 theelepel sambal oelek
  • 2 sprietjes vers bieslook, grof gehakt
  • een paar takjes verse koriander

Bereiden

Verhit de druivenpitolie in een koekenpan, wok of friteuse. Doe de blokjes tofu erin en bak ze goudbruin. Haal ze uit de olie en laat ze op keukenpapier uitlekken.

Verhit de arachideolie in een wok (of koekenpan) en zet de knoflook licht aan. Voeg de sojasaus, de hoisinsaus, de azijn en de sambal toe. Roer en doe er dan de blokjes tofu en het bieslook bij. Schep goed om zodat de tofu mooi bedekt is met de saus. Haal de pan van het vuur.

Rijg de blokjes tofu aan de prikkers. Bestrooi met gesnipperde koriander en serveer meteen.

Extra benodigd

Prikkers

Opmerking

De eiwitrijke tofu is een uitstekende vervanging voor vlees, vooral in combinatie met pasta, rijst of peulvruchten. Om er spiesjes van te kunnen maken heb je de stevige soort nodig.

Kookboek

Het recept 'Tofu met pikante saus' is afkomstig uit het kookboek...

Spiesjes

Julie Schwob

Maak van elk hapje een feest door het te serveren op een vrolijk stokje! Dit boek staat vol kleine lekkernijen voor elke gelegenheid: vijgen en noten met blauwe... lees verder

© Inmerc

Waardeer dit recept (8 stemmen)

Tofu recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!