Tofu recepten
-
tip
Krokant gebakken tofu in een pittige, zure saus
Vegetarisch, 20 min 8,3
-
tip
Krokante tofu met lente-ui
Vegetarisch, 15 min 8,5
-
Chinese mapo tofu
Vegetarisch, 20 min 8,5
-
Gefrituurde tofu met knoflook-sesamsaus
Vegetarisch, 30 min 8,5
-
Gefrituurde tofupuntjes met sesamzaad en pruimensaus
Vegetarisch, 20 min 7,5
-
Gekaramelliseerde ananas en tofu
Vegetarisch, 40 min 7,7
-
Gewokte tofu met lentegroenten
Vegetarisch, 30 min 7,7
-
Ovenroasted tofu and veggies
Vegetarisch, 30 min 7,5
-
Salade met tofu en komkommer
Vegetarisch, 10 min 7,7
-
Scrambled tofu met shiitakes
Vegetarisch, 15 min 8,5
-
Stoofpotje van tofu en shiitake
Vegetarisch, 60 min 7,7
-
Sweet en spicy tofuspiesjes
Vegetarisch, 30 min 8,5
-
Tofu in zwartebonensaus
Vegetarisch, 30 min 7,6
-
Tofu met pikante saus
Vegetarisch, 25 min 7,6
-
Tofu met prei en paddenstoelen
Vegetarisch, 30 min 7,5
-
Tofu, tempé en telor (T3 bumbu Bali)
Vegetarisch, 30 min 8,5
-
Tofu-spiesjes met satécurry
Vegetarisch, 25 min 7,4
-
Tofusteak met shiitakes
Vegetarisch, 20 min 8,5
-
Yakitori van gefrituurde tofu met twee soorten sesamzaad
Vegetarisch, 15 min 7,5
Tofu
Tofu is sojaboonstremsel van gestremde sojamelk. Sojabonen worden een nacht geweekt, gekookt, vermalen, waarna het water eruit wordt geperst. Door toevoeging van een stremmingsmiddel wordt het in een houten vorm bekleed met een doek omgezet in stremsel. Stevige, door katoen gezeefde tofu is lichtbeige en vormvast, terwijl zachte, 'silken' tofu helemaal wit is en zachter van smaak. Verse tofu wordt doorgaans verkocht in een plastic bakje met wat water en moet binnen een paar dagen worden gebruikt. In vers water in de koelkast bewaren. Gefrituurde tofu wordt vaak bevroren verkocht. Gebruik na ontdooiing binnen een paar dagen.
[ Bron: 'Eten met stokjes' ]
[ Beeld: Oksana Mizina | Shutterstock.com ]