Bami met gehakt-pindasaus
- 4 personen
- 15 min
- waardering 7,3
- Hoofdgerecht
- Oosters
- Vlees
bevat per portie
- 750 kcal
- 43 g eiwit
- 37 g vet
- 62 g koolhydraten
Ingrediënten
- 2 eetlepels olie
- 500 g rundergehakt
- 2 Spaanse pepers, in stukjes
- 1 teentje knoflook, geperst
- 300 g mie
- 6 eetlepels pindakaas
- 300 ml melk
- 2 eetlepels ketjap manis
- 1 theelepel gemberpoeder
- 1 theelepel kerriepoeder
- 2 theelepels citroensap
- 1 mespunt sinaasappelrasp
Bereiden
Verhit de olie in een koekenpan. Bak het gehakt met de Spaanse peper in 5 minuten rul. Breng het op smaak met zout. Voeg de knoflook toe.
Kook in een andere pan de mie gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Roer de pindakaas, de melk, de ketjap, gemberpoeder, kerriepoeder, citroensap en sinaasappelrasp door het gehakt. Blijf roeren tot een egale saus ontstaat. Verdun de saus zonodig met wat water.
Giet de mie af en verdeel de mie over vier borden. Schep de gehaktsaus erover. Lekker met gestoofde paksoi.
Bron
Het recept 'Bami met gehakt-pindasaus' wordt je aangeboden door okoko recepten. Beeld: Hans Geel | Shutterstock.com