Bami met gehakt-pindasaus

  • 4 personen
  • 15 min
  • waardering 7,3
  • Hoofdgerecht
  • Oosters
  • Vlees

bevat per portie

  • 750 kcal
  • 43 g eiwit
  • 37 g vet
  • 62 g koolhydraten

Ingrediënten

  • 2 eetlepels olie
  • 500 g rundergehakt
  • 2 Spaanse pepers, in stukjes
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 300 g mie
  • 6 eetlepels pindakaas
  • 300 ml melk
  • 2 eetlepels ketjap manis
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 2 theelepels citroensap
  • 1 mespunt sinaasappelrasp

Bereiden

Verhit de olie in een koekenpan. Bak het gehakt met de Spaanse peper in 5 minuten rul. Breng het op smaak met zout. Voeg de knoflook toe.

Kook in een andere pan de mie gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

Roer de pindakaas, de melk, de ketjap, gemberpoeder, kerriepoeder, citroensap en sinaasappelrasp door het gehakt. Blijf roeren tot een egale saus ontstaat. Verdun de saus zonodig met wat water.

Giet de mie af en verdeel de mie over vier borden. Schep de gehaktsaus erover. Lekker met gestoofde paksoi.

Bron

Het recept 'Bami met gehakt-pindasaus' wordt je aangeboden door okoko recepten. Beeld: Hans Geel | Shutterstock.com

Waardeer dit recept (12 stemmen)

Bami recept tips

Reacties op dit recept

  • TessaDit is een favoriet bij ons geworden. Vooral de sinaasappelschil erdoor is heerlijk.

    reageren