Bami met kip en garnalen (bami goreng djawa)

  • 4 personen
  • 25 min
  • waardering 7,6
  • Hoofdgerecht
  • Indonesisch
  • Gevogelte

Ingrediënten

  • 250 g mie
  • 1 eetlepel (zonnebloem)olie
  • 4 sjalotjes, gesnipperd
  • 4 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 350 g gesneden prei
  • 1 eetlepel fijngesneden gemberwortel
  • 300 g kipfilet, in reepjes
  • 2 theelepels ketoembar
  • 1 theelepel djinten
  • 1 theelepel sereh
  • 1 eetlepel sambal
  • 3 eetlepels ketjap manis
  • 100 g hamblokjes
  • 150 g gekookte, gepelde Noorse garnalen

Bereiden

Bereid de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat de mie uitlekken en knip de sliertjes eventueel in stukken.

Verhit de olie in een wok en roerbak de sjalotten, knoflook, prei en gember 2 minuten. Voeg de kip toe en roerbak die lichtbruin. Voeg de ketoembar, djinten, sereh, sambal en ketjap toe en roerbak het geheel nog 3 minuten.

Schep de mie, ham en garnalen door het kipmengsel. Laat het geheel al omscheppend door en door warm worden.

Kookboek

Het recept 'Bami met kip en garnalen (bami goreng djawa)' is afkomstig uit het kookboek...

Kook ook - Indonesië

diverse auteurs

Indonesisch eten is leuk: snel roerbakken, even koken of bakken, gaarstoven in kokosmelk… en dan stijgen de meest verrukkelijke geuren op uit pan of wok. Dit kookboek... lees verder

© Inmerc

Waardeer dit recept (17 stemmen)

Bami recept tips

Reacties op dit recept

  • AnitaDit gerecht is heel makkelijk te maken en super lekker!

    reageren