Geroerbakte mihoen Singapore

  • 4 personen
  • 25 min
  • waardering 7,5
  • Bijgerecht
  • Oosters
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 4 teentjes knoflook
  • 150 g verse paddenstoelen
  • 4 lente-uitjes
  • 3 verse rode chilipepers
  • 100 g bimi
  • 1 stronk paksoi (ongeveer 100 g)
  • 1 grote wortel
  • 1 rode paprika
  • 250 g gedroogde mihoen
  • 4 eetlepels zonnebloemolie
  • 4½ eetlepels sojasaus
  • 2 theelepels kerriepoeder
  • 1 eetlepel suiker
  • 1 limoen

Bereiden

Bereid alle groenten voor. Pel en rasp de knoflook. Snijd de paddenstoelen in dunne plakjes en de lente-uitjes in dunne ringetjes. Trek het steeltje van 2 chilipepers, snijd ze overlangs doormidden, verwijder de zaadjes als je een minder pittig gerecht wilt en hak de chilipepers fijn. Hak de bimi in stukjes van 2 cm. Snijd de onderkant van de paksoi en haal de bladeren los. Schil de wortel en snijd hem met een dunschiller in lange dunne linten. Snijd de paprika doormidden, verwijder de steel en zaadjes en snijd hem in dunne reepjes.

Bereid de mihoen volgens de aanwijzing op de verpakking. Houd hem goed in de gaten, want hij moet nog een beetje stevig zijn als je hem in de wok doet zodat hij niet te gaar wordt.

Zet de wok op hoog vuur en schenk de olie erin. Wacht tot de olie heel heet is en voeg dan de knoflook, gehakte chilipepers en paddenstoelen toe. Roerbak ze 30 seconden en voeg daarna de rest van de groenten toe. Roer de sojasaus, het kerriepoeder en de suiker erdoor en roerbak nog 2 minuten. Giet de mihoen af en roer hem door de groenten. Voeg 2 eetlepels water toe.

Voeg een snufje zout en peper toe. Snijd de limoen doormidden en sprenkel sap naar smaak over het gerecht. Trek het steeltje van de resterende chilipeper, snijd hem in dunne ringetjes en strooi ze over het gerecht.

Opmerking

'Snel, voedzaam en pittig - dit is misschien wel ons favoriete noedelgerecht aller tijden. Het is een perfect bijgerecht voor een Aziatisch feestmaal. Combineer het met onze Vietnamese sticky tofoe of Snelle hoisinpaddenstoelen. Leef je uit met andere groenten - dit is een geweldig koelkast-leegplunder-gerecht.' - Henry Firth & Ian Theasby

Kookboek

Het recept 'Geroerbakte mihoen Singapore' is afkomstig uit het kookboek...

Bish bash bosh!

Henry Firth & Ian Theasby

Het is de missie van BOSH! om iedereen te helpen om heerlijke maaltijden te maken zonder vlees of zuivel. Geheel plantaardig. Curry jalfrezi, briljante burgers, superverse salades, decadente desserts - in 'Bish bash bosh!' vind je al je favoriete gerechten... lees verder

© Fontaine Uitgevers

Waardeer dit recept (2 stemmen)

Noedels recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!