
Noedels met garnalen en peultjes
- 4 personen
- 25 min
- waardering 7,7
- Hoofdgerecht
- Oosters
- Vis
Ingrediënten
- 750 g rauwe, middelgrote garnalen, gepeld en de darmkanalen verwijderd
- ca. 100 ml zoete chilisaus
- 625 ml bouillon of heet water
- 300 g sobanoedels
- 2 theelepels sesamolie
- 125 g peultjes, in schuine, smalle reepjes
- 1 rode paprika, in dunne reepjes
- 3 lente-uitjes, in dunne ringetjes
- 2 eetlepels fijngehakte verse koriander
- 1 eetlepel sesamzaad, in een droge koekenpan goudbruin geroosterd
Bereiden
Doe de garnalen in een kom en schep er de helft van de chilisaus door.
Giet de bouillon of het water in de rijstkoker en druk op 'kook'. Voeg wanneer het water kookt de garnalen, noedels, sesamolie en rest van de chilisaus toe. Sluit het deksel en laat ca. 4 minuten koken tot bijna al het vocht is opgenomen.
Schep er de peultjes, paprika en lente-uitjes door. Sluit het deksel weer en druk op 'kook'. Laat 1-2 minuten koken tot de noedels beetgaar zijn.
Garneer met verse koriander en sesamzaadjes en serveer direct.
Extra benodigd
Rijstkoker
Variatietip
Vervang de garnalen desgewenst door inktvisringetjes, mosselen, met of zonder schelp, of ander zeebanket dat snel gaar is. U kunt het zeebanket ook in een stoommand boven de noedels stomen.
Kookboek
Het recept 'Noedels met garnalen en peultjes' is afkomstig uit het kookboek...

De rijstkoker
Brigid Treloar
'De rijstkoker' laat u zien hoe u op een heel makkelijke en efficiënte manier verrukkelijke en gezonde maaltijden maakt. De rijstkoker bevat recepten voor pasta en... lees verder
© Good Cook