Noedels met rauwe vis

  • 4 personen
  • 15 min
  • waardering 7,9
  • Amuse
  • Oosters
  • Vis

Ingrediënten

  • 50 g eiermie
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 60 g zalmfilet
  • 40 g witvisfilet (of tonijnfilet)
  • 1 citroen
  • 100 ml olijfolie

Bereiden

Kook de noedels 2 minuten in sudderend water met wat zout. Giet de noedels af en spoel ze onder de koude kraan. Meng ze daarna in een slakom met de sojasaus en olijfolie. Bewaar de aangemaakte noedels in de koelkast.

Snijd de vis in dunne plakjes. Leg de plakjes vis plat neer op een bord en zet dat in de koelkast.

Pers vlak voor het opdienen de citroen uit en sprenkel het sap over de vis. Sprenkel er ook wat olijfolie over. Bestrooi met een beetje zout en peper.

Schik in de lepels wat noedels met sojasaus en leg er wat plakjes vis op.

Variatietip

Garneer de lepels met geroosterd sesamzaad.

Kookboek

Het recept 'Noedels met rauwe vis' is afkomstig uit het kookboek...

Culinaire hapjes

José Maréchal

In dit kookboek presenteert de gerenom-meerde Parijse chef-kok José Marechal de heerlijkste hartige en en zoete fijne hapjes. In een eenvoudige amuselepel weet hij... lees verder

© Good Cook

Waardeer dit recept (11 stemmen)

Noedels recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!