Ramen met gepaneerde kip

  • 4 personen
  • 40 min
  • waardering 8,5
  • Hoofdgerecht
  • Japans
  • Gevogelte

Ingrediënten

  • 300 g eiernoedels voor ramen
  • 2 eetlepels sojasaus (shoyu)
  • 1 eetlepel miso
  • 3 teentjes knoflook, geperst
  • 2 cm verse gember, geraspt
  • 1,1 liter kippenbouillon
  • 100 g bloem
  • 100 g panko (Japans paneermeel)
  • 4 eieren, losgeklopt
  • 4 kipfilets
  • 6 eetlepels frituurolie
  • 4 handenvol babyspinazie
  • 2 norivellen, in reepjes
  • 3 lente-uien, in dunne ringen

Bereiden

Breng een grote pan met water aan de kook. Doe de noedels in het water en kook ze volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat ze uitlekken en verdeel ze over de kommen.

Doe de sojasaus, miso, knoflook en gember in een pan en roerbak 1 minuut. Giet de bouillon erbij, breng aan de kook, leg het deksel op de pan en laat 10 minuten op middelhoog vuur koken.

Doe de bloem, panko en eieren in 3 diepe borden. Haal de kip eerst door het ei, dan door de bloem, dan nogmaals door het ei en tot slot door de panko. Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin de kipfilets in ca. 8 minuten gaar en goudbruin; draai ze regelmatig om. Laat ze daarna uitlekken op keukenpapier en snijd in plakjes.

Verdeel de bouillon, kip, spinazie, norireepjes en lente-ui over de kommen.

Pak er eetstokjes bij en geniet.

Kookboek

Het recept 'Ramen met gepaneerde kip' is afkomstig uit het kookboek...

Ramen

Lelia Castello

'Ramen' is hét boek voor ramenliefhebbers. Met deze overheerlijke en gemakkelijk te bereiden recepten zet jij in een mum van tijd een dampende kop noedelsoep op tafel. Duik de keuken in en maak een traditionele Japanse variant met... lees verder

© Uitgeverij Becht

Waardeer dit recept (2 stemmen)

Noedelsoep recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!