Lasagne met spinazie en feta

  • 4 personen
  • 20 min
  • waardering 7,9
  • Hoofdgerecht
  • Italiaans
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 250 g verse spinazie
  • 8 groene lasagnevellen
  • 150 g ricotta of verse schapenkaas
  • 8 takjes verse dragon
  • 10 takjes peterselie
  • 4 teentjes knoflook, gehakt
  • 200 g feta, in dunne plakjes
  • 1 bolletje mozzarella, in plakjes
  • 2 takjes dragon, als garnering
  • olijfolie

Bereiden

Kook de spinazie in ruim water met zout. Schep de blaadjes eruit en doe ze in een kom met ijskoud water.

Kook ondertussen de lasagnevellen in ongeveer 10 minuten gaar. Zorg dat ze niet aan elkaar gaan plakken. Leg ze daarna in een kom met koud water.

Meng in de keukenmachine de ricotta of schapenkaas met de dragon, peterselie en knoflook. Breng het geheel op smaak met peper en zout.

Snijd de lasagne doormidden tot 16 vierkantjes. Maak vier borden als volgt op: eerst wat blaadjes spinazie, dan een vel lasagne, wat ricottacrème, weer een paar blaadjes spinazie en wat feta. Herhaal dit twee keer en dek af met een vel lasagne. Leg hier weer wat blaadjes spinazie op en wat plakjes mozzarella. Garneer met wat blaadjes dragon en besprenkel met wat olijfolie. Dien koud op.

Extra benodigd

Keukenmachine

Het recept 'Lasagne met spinazie en feta' is afkomstig uit het kookboek Pasta (fun food serie) van Thea Spierings. © Caplan Books

Waardeer dit recept (8 stemmen)

Lasagne recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!