Cavatelli met vegan worst, tomaten en rapini

  • 6 personen
  • 45 min
  • waardering 8,5
  • Hoofdgerecht
  • Italiaans
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 4 pittige of milde vegan Italiaanse worstjes
  • olijfolie, om in te bakken
  • 40 g vegan boter
  • 4 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 480 ml vegan droge witte wijn
  • 35 g rauwe, ongezouten cashewnoten
  • 1½ theelepel gehakte Calabrische chilipepers (in olie, o.a. online) of een andere pittige rode peper
  • 450 g cavatelli (o.a. online) of orecchiette
  • 550 g kerstomaten
  • 1 bosje rapini (indien verkrijgbaar, of 1 bosje raapstelen of broccoli), in stukjes van 2,5 cm
  • 225 g vegan geitenkaas
  • partjes citroen
  • verse peterselie

Bereiden

Verwarm de oven voor tot 180 °C.

Snijd de worst in dunne plakjes en bak in wat olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur lichtbruin. Zet apart.

Voeg de boter en de gehakte knoflook toe aan de pan, bak tot de aroma's vrijkomen en voeg dan de witte wijn toe. Breng aan de kook, zet het vuur lager en laat 3 tot 4 minuten zachtjes koken, tot het vocht iets is ingekookt.

Voeg de cashewnoten met 120-180 ml water, de Calabrische chilipepers en zout naar smaak toe aan een krachtige blender en pureer tot de consistentie van slagroom.

Voeg de cashewcrème toe aan de wittewijnsaus, breng op smaak met zout en peper en laat iets indikken.

Kook de cavatelli in een grote pan kokend gezouten water beetgaar en giet af. Voeg met de kerstomaten, de rapini en de saus toe aan een mengkom en meng goed door elkaar.

Schep in een ovenschaal en bestrooi met de geitenkaas. Bak 25 tot 30 minuten in de oven, tot de kerstomaten bijna poffen.

Haal uit de oven, roer alles door elkaar en plet alle kerstomaten. Serveer met partjes citroen en verse peterselie.

Extra benodigd

Blender

Opmerking

Dit gerecht is een verhaal van twee sauzen: de een wordt gemaakt met witte wijn en Alfredosaus en de andere is een combinatie van geitenkaas en gepofte kerstomaten. Dit leidt tot een romige, felgekleurde saus die waanzinnig uniek is. Cavatelli is de perfecte drager voor dit soort sauzen. Sommige mensen vinden rapini (een groente met eetbare stengel, bladeren en bloemen die een beetje naar broccoli smaakt) niet lekker, maar de zoete tomaten en de zurige geitenkaas compenseren zijn bittere smaak en maken het geheel verrukkelijk.

Kookboek

Het recept 'Cavatelli met vegan worst, tomaten en rapini' is afkomstig uit het kookboek...

Vegan Pasta

Brianna Claxton

Pasta carbonara zonder spek, linguine puttanesca zonder ansjovis en bolognesesaus zonder gehakt? 'Vegan Pasta' geeft recepten waarbij de smaak en texturen absoluut recht overeind blijven staan en je geen idee hebt dat je bordje pasta... lees verder

© Good Cook

Waardeer dit recept (2 stemmen)

Meer pasta recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!