Gordon Ramsay: pappardelle met gerookte forel

  • 4 personen
  • 20 min
  • waardering 7,6
  • Hoofdgerecht
  • Italiaans
  • Vis

Ingrediënten

  • 6 trospruimtomaten
  • 15 gedroogde tomaten in olie (ca. 85 g)
  • 2 teentjes knoflook, grof gehakt
  • 4 sjalotjes, grof gesnipperd
  • 175 ml olijfolie
  • sap van ½ citroen
  • 500 g verse pappardelle of tagliatelle
  • 600 g gerookte forelfilet zonder vel, in grote stukken
  • Parmezaanse kaas, geraspt

Bereiden

Blancheer de tomaten 2 minuten in een grote pan kokend water. Neem ze er met een schuimspaan uit en dompel ze enkele minuten onder in een kom ijskoud water. Verwijder de velletjes, halveer de tomaten en druk de pitjes eruit.

Pureer de tomaten, gedroogde tomaten, knoflook, sjalotjes, olijfolie en het citroensap in een foodprocessor glad. Meng er peper en zout naar smaak door. Warm de saus in een middelgrote pan op middelhoog vuur op terwijl je de pappardelle kookt.

Kook de pasta in het water van de tomaten in 2 minuten al dente. Laat hem goed uitlekken en meng de tomatensaus en forelfilet erdoor. Schep hem op warme borden en strooi er wat Parmezaanse kaas over.

Extra benodigd

Foodprocessor

Kookboek

Het recept 'Gordon Ramsay: pappardelle met gerookte forel' is afkomstig uit het kookboek...

Gordon Ramsay's Fastfood

Gordon Ramsay

Gordon Ramsay laat in dit boek zien hoe je zelf geweldige gerechten in een hele korte tijd kunt klaarmaken. Het boek is onderverdeeld in 15 korte hoofdstukken met... lees verder

© Tirion Uitgevers

Waardeer dit recept (18 stemmen)

Pappardelle recept tips

Reacties op dit recept

  • LisaHeerlijk recept, wel wat aangepast met minder pappardelle en minder forelfilet en het smaakt heerlijk, zeker een recept om te houden. En de tomatensaus ook lekker zonder de forelfilet bij bijv. tagliatelle!

    reageren

  • MaartenErg lekker maar net als Lisa minder pappardelle en gerookte forel gebruikt. Geen zout extra in de saus toegevoegd aangezien de gerookte forel al zout genoeg is.

    reageren

  • annetHeerlijk recept, lekker licht en smaakt naar meer. Heb wat minder forelfilet gedaan, een tomaatje meer en had spelttagliatelle. Een aanrader!

    reageren