Massamancurry met rundvlees

  • 4 personen
  • 150 min
  • waardering 7,5
  • Hoofdgerecht
  • Thais
  • Vlees

Ingrediënten

  • 800 ml kokosmelk
  • 500 g runderborststuk of -schouder, in blokjes van 3 cm
  • 2 eetlepels plantaardige olie
  • 120 ml massaman currypasta
  • 10 uien, in kwarten
  • 100 g ongezouten pinda's, geroosterd
  • 3 laurierblaadjes
  • 2 eetlepels vissaus
  • 100 g lichtbruine basterdsuiker
  • 1½ theelepel tamarindepuree
  • 1 klein kaneelstokje
  • 5 kardemompeulen
  • 4 aardappelen, geschild en in stukjes van 4 cm
  • 1 kleine zoete aardappel, geschild en in stukjes van 4 cm
  • serveer met
  • gestoomde jasmijnrijst of roti
  • komkommer in zoetzuur

Bereiden

Breng de helft van de kokosmelk met 100 ml water in een grote pan op matig-hoog vuur aan de kook. Doe er de blokjes vlees bij en breng ze aan de kook. Draai het vuur laag, leg een deksel op de pan en laat het vlees 50-60 minuten pruttelen.

Verhit de olie intussen in een wok op matig vuur en roerbak de currypasta 1-2 minuten, of tot hij sist en flink geurt. Giet er geleidelijk aan 150 ml kokosmelk bij en blijf 2 minuten roeren. Zet de pan van het vuur.

Doe de pasta, uien, pinda's, laurierblaadjes, vissaus, suiker, tamarinde, kaneel, kardemompeulen en de rest van de kokosmelk bij het vlees, en laat nog 40 minuten op matig-laag vuur pruttelen. Doe er de stukjes aardappel en zoete aardappel bij, draai het vuur laag en laat de curry nog 30-40 minuten pruttelen tot het vlees mals is. Serveer met rijst of roti.

Kookboek

Het recept 'Massamancurry met rundvlees' is afkomstig uit het kookboek...

Thailand, het kookboek

Jean-Pierre Gabriel

'Thailand, het kookboek' is de ultieme gids om de Thaise keuken te ontdekken. Het boek bevat 500 recepten, van simpele snacks en drankjes tot curry's... lees verder

© Unieboek Spectrum

Waardeer dit recept (2 stemmen)

Thaise curry recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!