Penne met zalm en rucola

  • 4 personen
  • 30 min
  • waardering 9
  • Hoofdgerecht
  • Italiaans
  • Vis

bevat per portie

  • 795 kcal
  • 36 g eiwit
  • 27 g vet
  • 95 g koolhydraten

Ingrediënten

  • 500 g penne
  • 25 g plantaardige margarine
  • 1 sjalot, fijngehakt
  • 400 g zalmfilet, in hapklare stukken gesneden
  • 1 glas witte wijn
  • 200 ml lichte zure room
  • 1 bosje, dille, fijngehakt
  • ½ bosje bieslook, fijngehakt
  • 2 handvol rucola

Bereiden

Kook de pasta gaar en giet af.

Smelt de boter en fruit de sjalot gedurende 3 minuten. Doe de zalm in de pan en bak ze 2 minuten. Voeg de wijn toe en laat 4 à 6 minuten sudderen, tot de wijn wat ingekookt is.

Haal van het vuur en voeg de zure room toe. Breng op smaak met peper, zout en de kruiden. Meng de pasta met de zalm en saus. Versier met rucola.

Kookboek

Het recept 'Penne met zalm en rucola' is afkomstig uit het kookboek...

Het sportkookboek 2

Stephanie Scheirlynck

Net als bij topatleten kan topsportdiëtiste Stephanie Scheirlynck ook jou helpen om het maximum uit je trainingen te halen en je lichaam sneller te laten herstellen en dat alles aan de hand van lekkere uitgebalanceerde (en eenvoudige) maaltijden... lees verder

© Uitgeverij Lannoo

Waardeer dit recept (3 stemmen)

Penne recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!