Spaghetti carbonara recepten

Spaghetti carbonara

Spaghetti carbonara

Klop in een grote schaal 2 eieren en 4 eierdooiers met 200 g geraspte Parmezaanse kaas, zout en peper door elkaar. Voeg 300 ml olijfolie extra vierge en 50 g boter in blokjes toe. Bak in een koekenpan zachtjes 200 g in blokjes gesneden pancetta met een paar druppels olijfolie; schep ze met een schuimspaan uit de pan en houd ze apart. Bak in dezelfde pan 150 g gepelde, fijngesneden ui lichtbruin. Voeg de pancetta toe en geleidelijk ook ½ glas droge witte wijn. Doe dit alles als het iets is afgekoeld bij de ingrediënten in de schaal. Kook 600 g spaghetti al dente. Roer een paar eetlepels kookwater door de saus in de schaal en giet de spaghetti af. Doe hem in de eiersaus in de schaal en meng langdurig; dien de spaghetti carbonara op.

[ Bron: 'De Grote Larousse Gastronomique' ]

[ Beeld: Lisovskaya Natalia | Shutterstock.com ]