Spaghetti carbonara
- 4 personen
- 30 min
- waardering 7,7
- Hoofdgerecht
- Italiaans
- Vlees
Ingrediënten
- 25 g boter
- 100 g pancetta of spek, in blokjes
- 1 teentje knoflook
- 350 g spaghetti
- 2 eieren, losgeklopt
- 40 g Parmezaanse kaas, geraspt
- 40 g pecorino, geraspt
Bereiden
Smelt de boter, doe er de pancetta en knoflook bij en bak tot de knoflook bruin wordt; gooi hem weg.
Kook de spaghetti in een grote pan water met zout beetgaar, laat ze uitlekken en doe ze bij de pancetta.
Haal de pan van het vuur en roer de eieren, de helft van de Parmezaan, de helft van de pecorino en wat peper door de spaghetti. Roer goed: de eieren moeten zich hechten aan de pasta. Roer er de rest van de kaas door en dien het gerecht op.
Carbonara
Samen met bucatini amatriciana is dit het bekendste gerecht uit de Midden-Italiaanse streek Lazio. Het heet 'carbonara' omdat het vroeger bereid werd door de vrouwen van de arbeiders die in de Apennijnen hout verzamelden voor de fabricage van houtskool (carbonara is 'van de kolenbrandersvrouw').
Kookboek
Het recept 'Spaghetti carbonara' is afkomstig uit het kookboek...
De Zilveren Lepel Pasta
diverse auteurs
In navolging op het succes van 'De Zilveren Lepel' hebben de samenstellers nu een boek gemaakt over 'de moeder van de Italiaanse keuken': pasta! Dit boek biedt... lees verder
© Unieboek - Van Dishoeck