Spaghetti carbonara van Onno Kleyn

  • 4 personen
  • 15 min
  • waardering 8,1
  • Hoofdgerecht
  • Italiaans
  • Vlees

Ingrediënten

  • 100 g pancetta of eigenlijk guanciale (kinnebakspek), in dunne reepjes
  • scheutje olijfolie
  • 400 g spaghetti
  • 100 g pecorino of parmigiano
  • 2 eieren

Bereiden

Bak het spek in de olie. Knapperig hoeft helemaal niet. Draai het vuur uit.

Kook de spaghetti in ruim water met zout.

Rasp de kaas in een dienschaal en roer er de eieren in los. Voeg wat peper toe en de al wat afgekoelde spekjes.

Giet de spaghetti af in een vergiet, schud niet een halfuur teneinde ook de laatste druppels kwijt te raken, maar kiep ze onmiddellijk in de schaal. Meng snel, snel, snel met twee houten lepels het gerecht goed door. De hitte van de pasta doet de eieren half stollen, zodat er een saus ontstaat.

Kookboek

Het recept 'Spaghetti carbonara van Onno Kleyn' is afkomstig uit het kookboek...

Reiskookboek Italië

Onno Kleyn

Lekker, gemakkelijk en snel koken: dat is wat we op vakantie willen. En genieten van al die heerlijke Italiaanse lekkernijen die we op de lokale markt en in de winkel... lees verder

© Unieboek - Van Dishoeck

Waardeer dit recept (16 stemmen)

Spaghetti carbonara recept tips

Reacties op dit recept

  • GabyDit is echt een lekkere eenvoudige manier!! Ook onze kids zijn er dol op!

    reageren

  • MoniqueVerukkelijk!

    reageren

  • Anne-MarieErg vies, zompige spek... moet juist lekker knapperig!

    reageren

  • EllenAlles wat je wilt van een leuke pasta: erg lekker, eenvoudig en snel te maken... voedzaam. Ik begin best gek op Onno's recepten te worden!

    reageren