Makkelijke spaghetti carbonara

  • 4 personen
  • 15 min
  • waardering 7,8
  • Hoofdgerecht
  • Italiaans
  • Vlees

Ingrediënten

  • 350 g spaghetti
  • 140 g pancetta, in blokjes, of gerookt spek, kleingesneden
  • 2 theelepels olijfolie
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 1 ei
  • 4 eidooiers
  • 50 g Parmezaanse kaas, geraspt

Bereiden

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Bak ondertussen het spek een paar minuten in de olie, tot het goudbruin en krokant is. Voeg de knoflook toe, bak 1 minuut en zet dan het vuur uit.

Klop het ei en de eidooiers met het grootste deel van de Parmezaanse kaas en wat zout en peper los.

Giet de pasta af en bewaar een beetje van het kookwater. Roer het losgeklopte eimengsel en een eetlepel kookwater door de pasta tot deze goed bedekt en romig is. (Door de warmte van de pasta worden de eieren zachtjes gaar.)

Roer het spek en de knoflook erdoor en serveer, bestrooid met de resterende Parmezaanse kaas.

Kookboek

Het recept 'Makkelijke spaghetti carbonara' is afkomstig uit het kookboek...

Snelle gerechten

diverse auteurs

'Snelle gerechten' bevat 101 heerlijke recepten voor vlotte koks: maaltijden die gereed zijn in 15 minuten, een snelle vegetarische hap en lekkere, vlugge toetjes... lees verder

© Uitgeverij Terra. Beeld: Olga Miltsova | Shutterstock.com

Waardeer dit recept (14 stemmen)

Spaghetti carbonara recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!