Pizza met 3 soorten kaas en honing
- 1 grote pizza
- 35 min
- waardering 7,5
- Hoofdgerecht
- Italiaans
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 1 portie pizzadeeg
- 5 g tafelsuiker
- 50 g crème fraîche
- 80 g mascarpone
- 70 g ricotta
- ½ bol mozzarella (ca. 60 g)
- 2 theelepels vloeibare honing
- 15 g geplette, gedopte walnoten
Bereiden
Rol het pizzadeeg uit (of haal het uit de verpakking). Leg het deeg plat neer op een met bakpapier beklede bakpleet. Prik het deeg meerdere keren in met een vork, zodat het tijdens het bakken niet te veel rijst. Bestrooi de rand van de pizza met tafelsuiker.
Strijk een laagje crème fraîche over de pizza uit, waarbij je een rand van ongeveer 2 cm breed vrij laat. Strijk dan een laagje mascarpone op de pizza. Houd genoeg mascarpone achter om er 4 kleine bolletjes van te rollen. Snijd de ricotta en mozzarella in plakjes en schik die net als de 4 bolletjes mascarpone op de pizza. Garneer met stukjes walnoot. Neem dan een lepeltjes en druppel er de honing in een cirkel op de kaas mee.
Bak de pizza 15 tot 20 minuten in een oven op 200 °C. Draai de bakplaat minstens een keer tijdens het bakken, zodat de pizza mooi gelijkmatig gaar wordt. Neem de pizza uit de oven en laat hem eventjes afkoelen voor je hem serveert. Druppel er desgewenst vlak voor het serveren nog een sliertje honing over.
Extra benodigd
Bakpapier
Kookboek
Het recept 'Pizza met 3 soorten kaas en honing' is afkomstig uit het kookboek...
Zoete pizza's
Lene Knudsen
Zoete pizza's zijn erg lekker, bijvoorbeeld als tussendoortje, bij de koffie of als dessert. Denk bijvoorbeeld aan een pizza met chocolade en speculaaspasta... lees verder
© Good Cook