Bladerdeeg pizza met geitenkaas en tomaat

  • 1 persoon
  • 20 min
  • waardering 7,1
  • Hoofdgerecht
  • Italiaans
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 30 g bladerdeeg
  • 1 kleine tomaat, in plakjes van ½ cm dik
  • enkele plakjes geitenkaas
  • enkele takjes tijm
  • olijfolie

Bereiden

Verwarm de oven voor op 200 °C.

Rol het bladerdeeg uit tot een rondje. Leg het in een ingevet ovenschaaltje.

Verdeel de tomaten over het deeg. Leg de plakjes geitenkaas op de pizza. Breng op smaak met tijm, peper en zout.

Bak de pizza 15 minuten in de oven. Controleer of het bladerdeeg mooi gerezen en goudbruin is en haal het dan uit de oven.

Tip

Enkele gezouten ansjovisfilets, verdeeld over de tomaten, maken deze pizza extra pittig.

Kookboek

Het recept 'Bladerdeeg pizza met geitenkaas en tomaat' is afkomstig uit het kookboek...

Lekker koken voor jezelf

Anna Decock

In veel kookboeken zijn de recepten voor vier personen. Door vier delen lukt soms, maar vaak ook niet. Daarom is er nu 'Lekker koken voor jezelf', een kookboek... lees verder

© Standaard Uitgeverij

Waardeer dit recept (7 stemmen)

Pizza recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!