Pizza met kip en pesto
- 1 persoon
- 20 min
- waardering 7,5
- Hoofdgerecht
- Italiaans
- Gevogelte
Ingrediënten
- 200 g pizzadeeg
- maismeel, om te bestuiven
- voor de topping
- 80 g pesto
- 60 g kip, gegaard en in blokjes
- 50 g gedroogde mozzarella, geraspt
Bereiden
Verwarm de gas-/elektrische oven voor op 250 °C of de houtoven op 350 °C. Gebruik bij een gas-/elektrische oven een pizzasteen.
Bestuif het werkblad ruim met maismeel en leg het deeg erop. Vorm de pizzabodem. Haal de pizza van het werkblad om het maismeel te verwijderen, zodat het niet mee de oven in gaat. Plaats de pizza terug op het werkblad en stretch hem eventueel nog eenmaal naar de juiste grootte en vorm.
Strijk de pesto uit over de bodem. Verdeel de kip en de mozzarella over de pizza.
Pak de pizza met de pizzaschep op en plaats hem in de oven. Zorg er bij een gas-/elektrische oven voor dat de ovendeur zo kort mogelijk open is. Bak de pizza in 4 tot 7 minuten af in een gas-/elektrische oven of in 2 tot 3 minuten in een houtoven. Draai bij gebruik van een houtoven de pizza meerdere malen voor een egale kleur. Schep de pizza uit de oven en snijd hem op een houten plank.
Extra benodigd
Pizzasteen
Kookboek
Het recept 'Pizza met kip en pesto' is afkomstig uit het kookboek...
Pizzabijbel
Simon Giaccotto
In de 'Pizzabijbel' vind je álles over pizza: van Napolitaanse pizza tot pizzolo. Je leert hoe je de perfecte pizzabodem maakt, het bakken van een pizza... lees verder
© Uitgeverij Carrera