Pizza met pastinaak, aardpeer en boschampignons

  • 1 pizza
  • 45 min
  • waardering 8,5
  • Hoofdgerecht
  • Italiaans
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 2 pastinaken
  • 100 g aardpeer
  • extra vergine olijfolie
  • 1 teentje gepelde knoflook, zonder de kern
  • enkele druppels citroensap
  • 100 g boschampignons
  • 100 g mozzarella
  • 50 g Parmezaanse kaas
  • 1 bol pizzadeeg

Bereiden

Schil de pastinaken en de helft van de aardpeer en snijd ze in kleine blokjes. Giet een scheutje olijfolie in een kookpan en voeg de blokjes pastinaak, een halve aardpeer en het teentje knoflook toe. Dek de kookpan af met bakpapier en een deksel en kook het geheel zachtjes op een laag vuurtje. Gebruik een staafmixer om er puree van te maken. Voeg indien nodig om vlotter te mixen een klein beetje water toe. Breng de puree op smaak met peper en zout en laat daarna afkoelen.

Schil de tweede helft van de aardpeer. Prik er met een vork enkele gaatjes in. Plaats de aardpeer in kokend water met enkele druppels citroensap tot hij net beetgaar is, of zoals ze zeggen in het Italiaans: al dente. Laat afkoelen en snijd de aardpeer in dunne plakjes.

Maak de boschampignons schoon en snijd de grotere in stukken.

Rek je deegbal uit tot een pizzabodem en smeer er een laagje pastinaakpuree op. Strooi de mozzarella erover. Verdeel de boschampignons en plakjes aardpeer. Besprenkel met olijfolie.

Bak je pizza af in een voorverwarmde oven. Haal de pizza uit de oven zodra hij klaar is. Gebruik een dunschiller om er fijne stukjes Parmezaanse kaas over te verdelen en kruid af met versgemalen zwarte peper.

Mocht je pastinaakpuree over hebben, kun je het ook op bruschetta gebruiken.

Extra benodigd

Bakpapier, staafmixer

Kookboek

Het recept 'Pizza met pastinaak, aardpeer en boschampignons' is afkomstig uit het kookboek...

Belinda's Italiaans bakboek

Belinda MacDonald

Wie 'Belinda's Italiaans bakboek' in huis haalt, hoeft voor lekkernijen niet meer de deur uit. Met meer dan 60 recepten schotelt Belinda MacDonald overheerlijke focaccia, schiacciata, pinsa Romana, grissini en pizza's met verschillende soorten deeg en... lees verder

© Uitgeverij Lannoo

Waardeer dit recept (2 stemmen)

Pizza recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!