Zoete 4 seizoenen pizza

  • 1 grote pizza
  • 40 min
  • waardering 7,5
  • Hapje
  • Italiaans
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 1 portie pizzadeeg
  • 5 g tafelsuiker
  • 100 g aardbeien
  • 90 g vijgen
  • 80 g nectarines met oranje vruchtvlees
  • 50 g appel
  • het sap van ½ citroen
  • 45 g jam van 4 soorten vruchten
  • 20 g tafelsuiker
  • 15 g hazelnoten, geplet

Bereiden

Rol het pizzadeeg uit (of haal het uit de verpakking). Leg het deeg plat neer op een met bakpapier beklede bakpleet. Prik het deeg meerdere keren in met een vork, zodat het tijdens het bakken niet te veel rijst. Bestrooi de rand van de pizza met tafelsuiker.

Snijd de aardbeien in tweeën, de vijgen in vieren, de nectarine in plakjes en de appel in niet te dikke plakjes. Schep alle stukjes vrucht om met het citroensap, zodat ze niet verkleuren.

Bestrijk de pizza met een laagje jam en laat daarbij een randje van 2 cm breed vrij. Schik de vruchten op de pizza tot de jam er helemaal mee bedekt is. Bestrooi de vruchten met 20 g suiker en strooi er dan de stuikjes hazelnoot over.

Bak de pizza 18-20 minuten in een oven op 180 °C. Draai de bakplaat minstens een keer tijdens het bakken, zodat de pizza mooi gelijkmatig gaar wordt. Neem de pizza uit de oven en laat hem eventjes afkoelen voor je hem serveert.

Extra benodigd

Bakpapier

Kookboek

Het recept 'Zoete 4 seizoenen pizza' is afkomstig uit het kookboek...

Zoete pizza's

Lene Knudsen

Zoete pizza's zijn erg lekker, bijvoorbeeld als tussendoortje, bij de koffie of als dessert. Denk bijvoorbeeld aan een pizza met chocolade en speculaaspasta... lees verder

© Good Cook

Waardeer dit recept (2 stemmen)

Pizza recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!