Kantonese gebakken rijst

  • 4 personen
  • 45 min
  • waardering 7,6
  • Bijgerecht
  • Chinees
  • Vlees

Ingrediënten

  • 250 g Thaise rijst (bijv. pandanrijst)
  • 3 eieren
  • 2 scheuten arachideolie
  • 1 bakje kleine gepelde garnalen (ca. 100 g)
  • 2 uien, gesnipperd
  • ½ theelepel paprikapoeder
  • 5 eetlepels doperwten uit de diepvries
  • 1 dikke plak beenham (ca. 180 g), in dobbelsteentjes
  • sojasaus

Bereiden

Kook de rijst in een grote pan kokend, gezouten water gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Klop in een kom de eieren los. Voeg peper en zout toe.

Verhit in een koekenpan 1 scheut olie. Giet de eieren erin en bak ze zonder ze om te scheppen tot ze stollen. Haal de omelet uit de pan en snijd hem in reepjes. Spoel de garnalen af. Laat de gare rijst goed uitlekken.

Verhit de tweede scheut olie in een braadpan. Voeg de uien en paprikapoeder toe en fruit het geheel ongeveer 4 minuten. Doe de doperwten erbij en bak alles nog 3 minuten. Voeg de garnalen, ham en rijst toe en bak ze onder regelmatig omscheppen ongeveer 3 minuten mee.

Doe de reepjes omelet erbij en schep de Kantonese rijst in een schaal. Serveer hem direct met sojasaus.

Variatietip

In de omgeving van Shanghai wordt een vergelijkbaar gerecht gemaakt met een beetje verse gemberwortel als smaakmaker. Verrukkelijk!

Tip

Met een paar loempiaatjes erbij heb je een complete maaltijd.

Kookboek

Het recept 'Kantonese gebakken rijst' is afkomstig uit het kookboek...

Rijst & risotto

Aude de Galard & Leslie Gogois

Ontdek hoe lekker rijst- en risottogerechten kunnen zijn en welke eindeloze mogelijkheden ze bieden. Met de duidelijke recepten uit dit boek is de bereiding heel... lees verder

© Inmerc

Waardeer dit recept (21 stemmen)

Gebakken rijst recept tips

Reacties op dit recept

  • RianneIk vond het echt heerlijk! Bedankt voor het recept, mijn familie heeft genoten!

    reageren

  • SofiaJe kan Aziatische rijst recepten ongebakken laten, geen soja en ketjap. En altijd lenteui en gebakken ei toevoegen. En of de rest van ingrediënten.

    reageren