Jambalaya met garnalen

  • 4 personen
  • 40 min
  • waardering 7,6
  • Hoofdgerecht
  • Overige keukens
  • Vis

Ingrediënten

  • 180 g langkorrelige rijst
  • 1 eetlepel olie
  • 1 rode paprika, in blokjes
  • 2 uien, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 stengel bleekselderij, in ringetjes
  • tijm
  • ca. 30 gepelde garnalen
  • Tabasco
  • 1 klontje boter

Bereiden

Kook de rijst 20 minuten in ruim water met wat zout. Giet de rijst af en laat hem afkoelen.

Verhit de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag. Voeg de paprika, uien, het knoflook en de bleekselderij toe. Strooi er tijm over. Bak het geheel 15 minuten; roer regelmatig. Breng het op smaak met zout en peper.

Voeg de garnalen en een scheutje Tabasco toe en bak alles 5 minuten. Doe de rijst erbij en roer alles met een vork nog even goed door.

Voeg op het moment van serveren een klontje boter aan de jambalaya toe.

Kookboek

Het recept 'Jambalaya met garnalen' is afkomstig uit het kookboek...

Rijst

Laurence & Gilles Laurendon

Een boek vol rijstrecepten die altijd lukken, of je nu een liefhebber bent van langkorrelige rijst of een fan van kleefrijst. Een rijstsalade voor een lunch in het park, een kom... lees verder

© Terra Lannoo

Waardeer dit recept (10 stemmen)

Meer rijst recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!