Mexicaanse groene rijst
- 4 personen
- 25 min
- waardering 7,7
- Bijgerecht
- Mexicaans
- Vegetarisch
bevat per portie
- 365 kcal
Ingrediënten
- 1 groene peper
- 1 groene paprika, in stukken
- 2 eetlepels koriander, grof gehakt
- 2 eetlepels peterselie, grof gehakt
- 2 teentjes knoflook
- 1 ui, fijngehakt
- 350 g rijst
- 2 eetlepels olie
- 1 bouillontablet
Bereiden
Pureer de peper, met de paprika, de helft van de koriander en peterselie en de knoflook in de blender of hak het heel fijn.
Fruit de ui in de olie. Bak de rijst mee tot de korrels glazig zijn. Roer de gepureerde kruiden en 650 ml water erdoor. Verkruimel het bouillontablet erboven en breng alles aan de kook. Kook de rijst zachtjes 12 minuten.
Neem de pan van het vuur en laat de rijst, afgedekt, nog 5 minuten staan. Maak de rijst met een vork los en garneer met de rest van de koriander en peterselie.
Extra benodigd
Blender
Bron
Het recept 'Mexicaanse groene rijst' wordt je aangeboden door okoko recepten. Beeld: StockphotoVideo | Shutterstock.com