Rijstevlaai met kersen

  • 10 personen
  • 60 min
  • waardering 7,4
  • Nagerecht
  • Hollands
  • Vegetarisch

bevat per portie

  • 280 kcal

Ingrediënten

  • 1 pot kersen op sap
  • 250 ml slagroom
  • 100 g dessertrijst
  • 50 g suiker
  • 2 theelepels citroenrasp
  • 2 theelepels koekkruiden
  • 2 eieren
  • 1 blikje gekoeld croissantdeeg
  • poedersuiker

Bereiden

Verwarm de oven voor op 200 °C.

Meet het sap van de kersen af en vul het met slagroom tot een halve liter aan. Breng de rijst met het sap/roommengsel al roerend aan de kook. Laat de rijst 12 minuten zachtjes koken. Roer af en toe door.

Roer de helft van de suiker, de citroenrasp en de koekkruiden door de rijst. Splits de eieren en klop de dooiers door de rijst. Klop de eiwitten stijf en klop de rest van de suiker erdoor. Spatel de rijst en kersen erdoor.

Bekleed een ingevette vlaaivorm (28 cm) met het croissantdeeg. Strijk de rijst erin uit. Bak de vlaai in ca. 40 minuten in de oven gaar. Bestrooi de afgekoelde taart met poedersuiker.

Extra benodigd

Vlaaivorm

Bron

Het recept 'Rijstevlaai met kersen' wordt je aangeboden door okoko recepten. Beeld: Sea Wave | Shutterstock.com

Waardeer dit recept (14 stemmen)

Meer rijst recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!