Snelle paella met chorizo en kip

  • 4 personen
  • 40 min
  • waardering 8,2
  • Hoofdgerecht
  • Spaans
  • Vlees

Ingrediënten

  • 1 liter kippenbouillon
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 150 g paprika, in blokjes
  • 2 kipfilets, in blokjes
  • 150 g chorizo, in blokjes
  • 2 tomaten, in blokjes
  • 400 g rondkorrelige rijst
  • 200 g doperwtjes
  • 1 snufje paprikapoeder
  • 2 snufjes saffraandraadjes

Bereiden

Verwarm de bouillon zachtjes in een grote pan.

Verhit de olijfolie in een grote paella pan of koekenpan en bak hierin de knoflook. Voeg de blokjes paprika, kip en chorizo toe. Breng het geheel op smaak met zout en peper, en bak het enkele minuten - onder regelmatig roeren - op laag vuur. Voeg de tomaten en de rijst toe. Roer alles goed door.

Schenk de bouillon erbij en voeg de doperwtjes toe. Verwarm het geheel tot tegen het kookpunt. Voeg nog wat zout, paprikapoeder en de saffraandraadjes toe. Leg het deksel op de pan en kook het mengsel ca. 10 minuten. Draai het vuur lager en laat de paella 10 minuten pruttelen.

Kookboek

Het recept 'Snelle paella met chorizo en kip' is afkomstig uit het kookboek...

Rijst

Laurence & Gilles Laurendon

Een boek vol rijstrecepten die altijd lukken, of je nu een liefhebber bent van langkorrelige rijst of een fan van kleefrijst. Een rijstsalade voor een lunch in het park, een kom... lees verder

© Uitgeverij Terra

Waardeer dit recept (41 stemmen)

Paella recept tips

Reacties op dit recept

  • BerryLeg het deksel op de pan en kook het mengsel ca. 10 minuten. Draai het vuur lager en laat de paella 10 minuten pruttelen... dat is 2x10 minuten koken / pruttelen?

    • redactie okoko receptenEerst 10 minuten koken en vervolgens de paella nog 10 minuten op een lager pitje laten pruttelen.

    reageren

  • NicoleAangezien ik geen rondkorrelige rijst in huis had, heb ik Basmatirijst gebruikt en was de paëlla op 20' klaar. Voor mij is dit een 'toprecept'! Ik geef er 3 sterren voor en dat betekent voor mij het maximum! Snel klaar en gewéldig lekker! Volgende keer ga ik rondkorrelige rijst gebruiken om het verschil te weten. (Ik heb geen deksel gebruikt om het gerecht klaar te maken).

    reageren

  • EllySuper lekker. Ik heb wel eerst de chorizo en de kip gebakken en dan de look toegevoegd om te vermijden dat deze zou verbranden.

    • MartijnLóók? Bedoel je niet knoflook...?

    reageren

  • HansHeerlijke paella. Uit Spanje paellakruiden meegenomen (gewoon bij de supermarkt) en een beetje kleuren met Colorante. Mag iets meer kip in verhoudingsgewijs.

    reageren

  • LauraMoet je de rijst op voorhand nog koken vordat je ze in de pan doet?

    • StefanBij paella moet je de rijst NIET koken van te voren.

    • staceyLaura, volgens mij kook je de rijst niet vooraf maar terwijl het al in de bouillon zit etc. Alles 10 minuten koken en dan 10 minuten pruttelen.

    reageren

  • JustineHeerlijk! Alle verhoudingen zijn precies goed! Ga ik zeker vaker maken.

    reageren

  • AnneIk heb dit gerecht vandaag geprobeerd te maken. Exact gedaan wat er gevraagd werd en me exact aan de hoeveelheden gehouden. Resultaat: keiharde doperwten (wellicht noemen dat ze voorgekookt moeten zijn o.i.d.) en ongelooflijk zout door de kippenboullion.

    reageren

  • MoniqueGoed gelukt en heerlijke smaak... met gele rijst van Lassie en als vegetarische variant voor de kip: naturel filet. Chorizo en filet apart gebakken en vlak voor opdienen toegevoegd.

    reageren

  • silLekker pittig door de chorizo. Aanrader!

    reageren

  • hennieHeb een paellapan maar die is volgens mij nooit met deksel...

    reageren