
Griekse salade
- 4 personen
- 15 min
- waardering 7,9
- Bijgerecht
- Grieks
- Vegetarisch
bevat per portie
- 237 kcal
- 8 g eiwit
- 18 g vet
- 9 g koolhydraten
Ingrediënten
- 4 pruimtomaten, in dunne plakjes
- 2 komkommers, grof gesneden
- 1 kleine rode ui, in dunne ringen
- 75 g kalamata-olijven, zonder pit
- 150 g feta, grof verkruimeld
- 2 eeetlepels olijfolie
- 2 eetlepels citroensap
- 2 theelepels verse oregano
Bereiden
Meng de tomaten, komkommer, ui, olijven en feta in een grote kom.
Doe de olijfolie, het citroensap en de oregano in een afsluitbare pot en schud krachtig. Druppel de dressing over de salade.
Griekse salade
Deze knapperige salade komt overal ter wereld op tafel, niet alleen in Griekenland. De enige verplichte ingrediënten zijn feta, tomaten en uien. Gebruik uw fantasie en voeg kappertjes, hardgekookte eieren en rode of groene paprika's toe - ingrediënten die voor extra pit zorgen, zijn altijd goed.
Kookboek
Het recept 'Griekse salade' is afkomstig uit het kookboek...

Salades
diverse auteurs
'Salades' heeft als uitgangspunt om zowel klassiekers zoals de Caesarsalade en Salade Niçoise op te nemen, als verrassend nieuwe recepten. Een salade is... lees verder
© De Lantaarn