Griekse salade met lamssteak van Annabel Langbein

  • 4 personen
  • 20 min
  • waardering 8,6
  • Hoofdgerecht
  • Grieks
  • Vlees

Ingrediënten

  • 220 g lamssteaks van goede kwaliteit
  • 1 eetlepel olijfolie
  • voor de salade
  • 6 handenvol spinazie of rucola
  • 2 lente-uien, fijngehakt
  • 300 g kerstomaatjes, gehalveerd
  • 1 gewone of 2 Libanese komkommers, in plakjes
  • 400 g sperziebonen, geblancheerd, afgespoeld onder koud water en uitgelekt
  • 2 eetlepels kappertjes
  • fijn geraspte schil en het sap van 1 citroen
  • 60 g feta of zachte geitenkaas, verkruimeld
  • 4 eetlepels pesto verdund met 2 eetlepels goede kwaliteit extra vergine olijfolie, als dressing

Bereiden

Wrijf het lamsvlees in met de olie en bestrooi het met zout en peper naar smaak. Verhit een koekenpan met dikke bodem op middelhoog vuur en braad de steaks 4 minuten per kant. Voor medium moeten ze nog vrij zacht aanvoelen als je op het midden drukt. Haal de steaks uit de pan, dek af met aluminiumfolie en een schone theedoek en laat rusten.

Doe ondertussen de spinazie of rucola, lente-uien, tomaten, komkommers, bonen en kappertjes in een slakom.

Snijd het vlees dwars op de draad in dunne plakken en voeg ze toe aan de salade, samen met de vleessappen van de snijplank en de citroenrasp en het citroensap. Meng alles, strooi er feta of geitenkaas over en besprenkel het geheel met de pestodressing.

Extra benodigd

Aluminiumfolie

Kookboek

Het recept 'Griekse salade met lamssteak van Annabel Langbein' is afkomstig uit het kookboek...

Food & Fun

Annabel Langbein

Annabel Langbeins 'Food & Fun' staat helemaal in het teken van de zomer. Dit boek bevat meer dan 150 recepten die niet kunnen mislukken, menu-ideeën... lees verder

© Van Dishoeck

Waardeer dit recept (7 stemmen)

Griekse salade recept tips

Reacties op dit recept

  • G220 gram lamsvlees voor vier personen?

    reageren

  • francineJa, dat is niet zo gek, hoor, G. Het is een salade waar o.m. lamsvlees in zit en geitenkaas. Eet smakelijk!

    reageren

  • WilLijkt me een lekker recept, maar ik wil geen lamsvlees eten. Wat is een goed alternatief daarvoor?

    reageren

  • Amélie@ Will - Het lamsvlees weglaten en iets meer geitenkaas toevoegen!

    reageren