Komkommersalade met gerookte zalm en verse kaas

  • 4 personen
  • 15 min
  • waardering 7,9
  • Voorgerecht
  • Hollands
  • Vis

Ingrediënten

  • 1 komkommer
  • ½ theelepel poedersuiker
  • 150 g verse kaas
  • sap van ¼ citroen
  • 3 lente-uitjes, dungesneden
  • 400 g gerookte zalm
  • mengsel van rucola, waterkers en mosterd- en waterkers
  • arachideolie

Voorbereiden

Schil de komkommer, snijd hem in de lengte in vieren en schep de zaden eruit. Snijd of schaaf ieder kwart in dunne linten en snijd die weer in stukjes van 2-3 cm. Doe de komkommer in een kom en meng met ½ theelepel zout en de suiker. Laat dit 30 minuten staan tot al het vocht loslaat.

Bereiden

Doe de komkommer in een zeef, spoel onder een koude kraan en dep droog met een schone theedoek. Meng de komkommer met de verse kaas, wat citroensap en de helft van de lente-ui.

Leg de gerookte zalm op vier borden en maal er wat zwarte peper over. Meng de sla in een kom met wat olie en voeg dan wat citroensap toe en een snufje zout. Leg een bergje salade op ieder bord met zalm en verdeel hier de komkommersalade over.

Kookboek

Het recept 'Komkommersalade met gerookte zalm en verse kaas' is afkomstig uit het kookboek...

Geweldige groente

Annie Bell

In 'Geweldige groente' vind je meer dan 100 smakelijke recepten met bekende en minder bekende groenten in de hoofdrol: van uitgebreide salades en simpele... lees verder

© Uitgeverij Becht

Waardeer dit recept (15 stemmen)

Komkommersalade recept tips

Reacties op dit recept

  • sabineEen erg lekker een fris voorgerecht, viel goed in de smaak, ook op een afgebakken pistolet zal dit heerlijk smaken!!

    reageren