Tropische koolsalade

  • 4 personen
  • 20 min
  • waardering 7,9
  • Bijgerecht
  • Oosters
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • ½ witte kool (ca. 500 g), in dunne reepjes geschaafd
  • 1 blikje ananasstukjes op sap (ca. 400 g)
  • 1 zakje santen
  • 50 g rozijnen
  • sap van 1 citroen
  • 2 bosuitjes, in dunne ringetjes
  • 2 eetlepels fijngehakte verse koriander of peterselie

Bereiden

Doe de koolreepjes in een vergiet en schenk er kokend water over. Laat de kool goed uitlekken en afkoelen.

Giet de ananas boven een steelpan af. Voeg de santen en rozijnen aan het vocht toe en breng het geheel aan de kook. Laat het kokosmengsel ca. 2 minuten zachtjes sudderen.

Schenk het kokossausje met rozijnen in een schaal en laat het afkoelen. Klop het citroensap en zout en peper naar smaak erdoor. Schep de witte kool met de stukjes ananas en de bosui-ringetjes erdoor.

Laat de salade nog een uur staan, zodat de smaak goed kan intrekken. Strooi de korander of peterselie erover en serveer.

Bron

Het recept 'Tropische koolsalade' wordt je aangeboden door okoko recepten. Beeld: HandmadePictures | Shutterstock.com

Waardeer dit recept (11 stemmen)

Koolsalade recept tips

Reacties op dit recept

  • IrmaJammer... het leek zo lekker... de verhoudingen kloppen niet... of ik begrijp het verkeerd; een heel zakje cocos (santen)? is veel en veel teveel! Misschien kan iemand me tips geven, want ik wil het graag nog een x proberen. Thanx Irma

    reageren

  • AnsIk heb de dressing vervangen door: 1 eetlepel kokosmelk (santen weggelaten), 2 eetlepels mayonaise, 3 eetlepels kwark, peper, zout, 3 eetlepels sap van ananas, wat citroensap naar smaak. Ik hou niet zo van een erg aanwezige kokosmaak vandaar een eigen variant. Smaakte goed!

    reageren