Salade van rauwe maïs en wortel

  • 2 personen
  • 15 min
  • waardering 7,7
  • Bijgerecht
  • Japans
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • ½ kleine wortel
  • ½ rode ui
  • 2 maïskolven
  • voor de dressing
  • 2 eetlepels Kewpie mayonaise (Japanse mayonaise)
  • 1 eetlepel yoghurt
  • 1 eetlepel citroensap
  • 2 theelepels honing
  • 1 theelepel harissa
  • ¼ theelepel gemalen komijn
  • ¼ theelepel gemalen kurkuma

Bereiden

Meng de ingrediënten voor de dressing en breng op smaak met een snuf zwarte peper en zeezout. Zet 30 minuten in de koelkast zodat de smaken zich kunnen vermengen.

Schil de wortel en snijd in blokjes van 5 mm. Snipper de ui. Snij met een mes de korrels van de maïskolven. Schud alle ingrediënten en de dressing door elkaar en serveer.

Kookboek

Het recept 'Salade van rauwe maïs en wortel' is afkomstig uit het kookboek...

Traditioneel & modern Aziatisch koken

Adam Liaw

De Aziatische keuken is zeer gevarieerd: van Japanse sushi tot Kantonese eend, van noodles en ander streetfood... lees verder

© Van Dishoeck

Waardeer dit recept (3 stemmen)

Overige salade recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!