Tomatensalade met mozzarella (salade caprese)

  • 2 personen
  • 10 min
  • waardering 8,2
  • Voorgerecht
  • Italiaans
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 300 g rijpe tomaten, in plakken
  • 175 g mozzarella, in plakken
  • 2 eetlepels olijfolie
  • balsamicoazijn (desgewenst)
  • basilicum, naar smaak

Bereiden

Leg de tomaat en de mozzarella dakpansgewijs op een schaal. Bestrooi met peper en zout naar smaak.

Besprenkel de salade met olijfolie en (desgewenst) balsamicoazijn. Garneer met het basilicum.

Serveer de salade caprese met ciabatta.

Bron

Het recept 'Tomatensalade met mozzarella (salade caprese)' wordt je aangeboden door okoko recepten. Beeld: Lisovskaya Natalia | Shutterstock.com

Waardeer dit recept (13 stemmen)

Recept tips

Reacties op dit recept

  • Johan

    Klassieke mediterrane tomatensalade, heerlijk!

    reageren

  • Edith

    Als ik er naar kijk, dan loopt het water me al in de mond... Kan niet wachten tot het weer zomer is en er weer echt lekkere tomaten te krijgen zijn.

    reageren

  • Rob Snijders

    Alleen goede mozzarella. Niet die ballen waar je mee kunt honkballen. En smaakvolle tomaten. Dat kunnen ook kleintjes zijn. Laat in hemelsnaam die balsamico weg, maar besprenkel met goede extra vergine olijfolie. Basilicumblaadjes en vers gemalen zwarte peper. Meer heeft de Salade Caprese niet nodig.

    reageren

  • Gustav

    Alleen Mozarella di Buffalo, zongerijpte tomaten en goede olijfolie! Eenvoudig maar overheerlijk.

    reageren

  • Nol

    Maak het zoals je zelf lekker vindt, en ballen waar je mee kunt honkballen heb ik nog nergens gezien. Ik vind deze lekker met honingmosterd (zelf eenvoudig te maken).

    reageren