tomatensalade recepten

recept
waardering
  • 1
Tomatensalade

Tomatensalade

Insalata caprese, de klassieke tomatensalade, komt van oorsprong uit Campania, het grote landbouwgebied van Italië waar ook de mozzarella di bufala vandaan komt. De verse kaas, gemaakt van buffelmelk, is een belangrijk onderdeel van een klassieke caprese. Er wordt beweerd dat de ingrediënten van de salade zijn bedoeld om de kleuren van de Italiaanse vlag te vertegenwoordigen: helderrode tomaten, melkwitte mozzarella en het felle groen van basilicum.

Tomatensalade recept

Basisrecept voor tomatensalade met mozzarella. Ontvel 4 tomaten en snijd ze in plakjes. Snijd 200 g mozzarella in dunne plakjes. Verdeel de plakjes tomaat over 4 borden en bedek ze elk met plakjes mozzarella. Strooi er zout, peper en gehakt vers basilicumblad over en besprenkel het geheel met een paar druppels azijn en wat olijfolie. Dien de tomatensalade op kamertemperatuur op.

[ Bron: 'De Grote Larousse Gastronomique' ]

(advertentie)
mijn okoko recepten
(advertentie)

Volg Okoko recepten op Facebook

nieuwe kookboeken

  • Kookboek Share

    Share

    In 'Share' deelt Natascha Boudewijn de lekkerste recepten uit het kookatelier 'de Keuken van Greendelicious', geïnspireerd... bekijk 'Share'

  • Kookboek Soep

    Soep

    In 'Soep' deelt de culinaire take-a-way soepwinkel Soup en Zo de beste recepten voor lekkere en gezonde soep... bekijk 'Soep'

  • Kookboek All-day bowls

    All-day bowls

    Met de ruim 60 prachtig gefotografeerde recepten in 'All-day bowls' is het de hele dag genieten! Het boek is geïnspireerd op... bekijk 'All-day bowls'

bekijk alle kookboeken