Witlofsalade met venkel en paprika

  • 4 personen
  • 10 min
  • waardering 7,6
  • Bijgerecht
  • Hollands
  • Vegetarisch

bevat per portie

  • 115 kcal
  • 2 g eiwit
  • 10 g vet
  • 3 g koolhydraten

Ingrediënten

  • 2 eetlepels wijnazijn
  • 1 eetlepel grove mosterd
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 venkelknol, in stukjes
  • 1 struikje witlof, in stukjes
  • ½ rode paprika, in stukjes
  • 1 zakje gemengde sla

Bereiden

Klop de azijn, mosterd en olie tot een dressing. Voeg zout en peper naar smaak toe. Schep de gesneden groenten erdoor en laat ze ca. 10 minuten staan.

Doe de sla in een schaal en schep de groenten met dressing erop. Lekker met gegrild vlees of bij de lunch met sneetjes volkorenbrood.

Variatietip

Bak blokjes volkorenbrood in een lepel olijfolie tot knapperige croutons en strooi deze over de salade.

Bron

Het recept 'Witlofsalade met venkel en paprika' wordt je aangeboden door okoko recepten. Beeld: Studio Grand Ouest | Shutterstock.com

Waardeer dit recept (10 stemmen)

Witlofsalade recept tips

Reacties op dit recept

  • gekeIk heb genoten van deze heerlijke salade. Dank je wel, Geke.

    reageren