Wortelsalade met basilicumdressing

  • 4 personen
  • 15 min
  • waardering 7,6
  • Bijgerecht
  • Italiaans
  • Vegetarisch

bevat per portie

  • 95 kcal
  • 1 g eiwit
  • 9 g vet
  • 3 g koolhydraten

Ingrediënten

  • 1 bos wortelen
  • 1 eetlepel balsamicoazijn
  • mespunt mosterd
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 3 takjes basilicum, in dunne reepjes

Bereiden

Schaaf de wortelen met een kaasschaaf of dunschiller in dunne slierten of rasp de wortelen grof.

Roer in een schaal de azijn met de mosterd en de olie tot een dressing. Voeg zout en peper toe.

Schep de basilicumreepjes met de wortelslierten door de dressing. Laat de salade ca. 15 minuten staan. Lekker bij vis.

Extra benodigd

Kaasschaaf of dunschiller

Bron

Het recept 'Wortelsalade met basilicumdressing' wordt je aangeboden door okoko recepten. Beeld: margouillat photo | Shutterstock.com

Waardeer dit recept (9 stemmen)

Wortelsalade recept tips

Reacties op dit recept

  • AngelaAls toevoeging heb ik in Zwitserland geleerd met citroensap en zure room. Heerlijk in de zomer!

    reageren