Tapenade van geroosterde paprika en peper

  • 1 portie
  • 50 min
  • waardering 7,5
  • Sauzen / dips
  • Frans
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 3 rode paprika's
  • 50 g amandelen
  • 5 teentjes knoflook
  • 3 tomaten
  • 4-6 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels korianderblad, gehakt
  • ½ gedroogde rode peper, gehakt

Bereiden

Verwarm de oven voor op 200 °C. Rooster de paprika's, de amandelen, de knoflook en de tomaten in de voorverwarmde oven. De paprika's 30-40 minuten, de knoflook en de tomaten 14-18 minuten en de amandelen 8 minuten.

Verwijder na het roosteren alle velletjes en zaadlijsten. Hak de geroosterde ingrediënten zeer fijn en meng ze met de olie. Breng de tapenade op smaak met de koriander, de rode peper en wat peper en zout.

Waardeer dit recept (6 stemmen)

Tapenade recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!