
Kersengazpacho
- 4 personen
- 10 min
- waardering 8,5
- Voorgerecht
- Spaans
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 6 grote rijpe tomaten, zaadjes verwijderd
- ½-1 rode ui, grof gesnipperd
- 1-2 tenen knoflook, gepeld
- 2 komkommers, geschild en zaadjes verwijderd
- 1 rode paprika, grof gehakt
- 380 g kersen, ontpit
- 3 eetlepels sherry- of rodewijnazijn
- 3 eetlepels olijfolie
- handvol ijsblokjes
- top het af met
- 1-2 kleine groene of gele chilipepers, zaadjes verwijderd en fijngehakt
- scheutje extra vergine olijfolie
- 90 g kersen, ontpit en gehalveerd
Bereiden
Doe alle soepingrediënten in een powerblender (het kan zijn dat je dit in delen moet doen) en pureer alles tot de gewenste consistentie.
Breng op smaak met zout en peper en zet de soep een paar uur in de koelkast.
Verdeel de soep over vier kommen en garneer elke kom met chilipeperringetjes, een scheutje olijfolie en een paar gehalveerde kersen.
Extra benodigd
Blender
Kookboek
Het recept 'Kersengazpacho' is afkomstig uit het kookboek...

Soep voor elke mood
Theresa Von Wangenheim
In 'Soep voor elke mood' vind je de allerlekkerste soepen voor elke denkbare situatie. Denk aan een makkelijke miso-paddenstoelensoep voor wanneer je erdoorheen zit, of een groene gazpacho waarmee je heerlijk kunt afkoelen op warme... lees verder
© Becht / HarperCollins Holland