Kippensoep met noedels, gember en limoen

  • 4 personen
  • 100 min
  • waardering 8,3
  • Voorgerecht
  • Oosters
  • Gevogelte

Ingrediënten

  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 kipfilets met vel (slager)
  • 2 kippendijen met vel
  • 1 kleine ui, fijngesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 240 ml witte wijn
  • fijngeraspte schil en sap van 2 limoenen
  • 5 cm gemberwortel, geschild
  • 4 peperkorrels
  • 2 kippenbouillontabletten, verkruimeld
  • 2 laurierblaadjes
  • 2 theelepels kristalsuiker
  • 2 wortels, geschild en in plakjes
  • 2 stengels bleekselderij, in stukjes
  • 1 eetlepel fijngehakt tijmblad
  • 115 g rijstnoedels
  • een paar takjes koriander, om te serveren

Bereiden

Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur, voeg de kipfilets, kippendijen, ui en geperste knoflook toe en bak ongeveer 5 minuten tot de kip bruin is en de ui glazig begint te worden.

Giet de wijn, het limoensap en 1 liter water over de kip in de pan. Snijd de helft van de gember in plakjes en voeg samen met de peperkorrels, kippenbouillontabletten, laurierblaadjes en suiker toe aan de pan. Breng aan de kook, draai het vuur omlaag en laat 45 minuten zachtjes koken.

Haal de stukken kip uit de soep en leg ze op een snijplank. Scheur de filets en dijen in kleine reepjes en gooi het vel en de botten weg.

Voeg de wortel, bleekselderij, de helft van de limoenrasp en de tijm toe aan de soep. Draai het vuur helemaal omlaag en laat de groenten in 20 minuten zacht worden.

Breng de soep weer aan de kook. Doe de kip terug in de pan en voeg de noedels toe. Rasp de rest van de gember fijn en doe in de pan. Haal de pan van het vuur, dek af met het deksel en zet apart tot de noedels zacht zijn. Dit duurt ongeveer 10 minuten.

Breng op smaak met zout en peper, strooi de koriander en de rest van de limoenrasp erover en serveer.

Opmerking

We weten allemaal dat kippensoep wordt bereid in Gods eigen apotheek, maar het smaakt jammer genoeg zo vaak naar afwaswater. Deze soep niet; hij zit vol grote smaken die grote gezondheidsvoordelen hebben. De limoen geeft een vitamine C-kick, de botten en het vel geven een vleugje antibiotische magie en daarbij is deze grote pan vol genoeg voor vier, want ik ga ervan uit dat je je naasten hebt aangestoken. Schrik niet van de fase waarin er allemaal schuim op de soep staat. Schep er wat van weg maar wees niet al te obsessief. De soep absorbeert het overgebleven schuim weer en wat overblijft is een transfusie van heilzaamheid.

Kookboek

Het recept 'Kippensoep met noedels, gember en limoen' is afkomstig uit het kookboek...

Pimp my rice

Nisha Katona

Rijst slechts een eenvoudig bijgerecht om de maag te vullen? Met de recepten in 'Pimp my rice' ervaar je echt hoe veelzijdig rijst in al zijn soorten is: van basmatirijst... lees verder

© Good Cook

Waardeer dit recept (3 stemmen)

Kippensoep recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!