Romige maïssoep

  • 1 persoon
  • 25 min
  • waardering 8,3
  • Voorgerecht
  • Hollands
  • Gevogelte

Ingrediënten

  • 1 grote tomaat, ontveld, ontpit en in blokjes gesneden
  • 1 ui, gesnipperd
  • 150 ml kippenbouillon
  • 120 g maïskorrels (blik)
  • 4 eetlepels light room (tot 8% vet)
  • ½ koffielepel bieslook

Bereiden

Doe de tomaat en de ui met de kippenbouillon in een pan. Doe de deksel op de pan en kook alles 12 minuten op een laag vuur.

Giet het blikje maïs af, voeg de korrels toe en laat alles nog eens 5 minuten koken.

Pureer het mengsel en haal het door een zeef. Schenk de soep in een grote kom en roer de room erdoor. Proef en voeg zo nodig zout toe. Kruid de soep met peper en garneer met de bieslook.

Extra benodigd

Staafmixer of blender

Kookboek

Het recept 'Romige maïssoep' is afkomstig uit het kookboek...

Snel klaar

diverse auteurs

Lekker, gezond en zó klaar. Te drukke agenda om te koken? Weight Watchers bewijst dat je in enkele minuten een lekkere en gezonde maaltijd op tafel kunt toveren... lees verder

© Uitgeverij Lannoo

Waardeer dit recept (3 stemmen)

Maïssoep recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!