Maïssoep met kipfilet en geroosterd brood

  • 2 personen
  • 40 min
  • waardering 7,5
  • Hoofdgerecht
  • Overige keukens
  • Gevogelte

bevat per portie

  • 810 kcal
  • 41 g eiwit
  • 20 g vet
  • 110 g koolhydraten

Ingrediënten

  • 2 uien, fijngesnipperd
  • 1 teentje knoflook, fijngesnipperd
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 400 g zoete maïs (blik)
  • 1 liter groentebouillon
  • piment d'espelette
  • 6 dikke sneden brood
  • 150 g gekookte kipfilet
  • verse koriander

Bereiden

Fruit de ui en knoflook in een koffielepel olijfolie. Doe er de maïs bij en blus met de groentebouillon. Kruid met piment, peper en zout en laat op een laag vuur garen.

Mix de soep en duw ze door een fijne zeef.

Besprenkel het brood met de rest van de olijfolie en zet even onder de grill.

Snijd de kipfilet in stukjes en doe ze bij de soep. Werk af met koriander.

Extra benodigd

Staafmixer of blender

Variatietip

De soep is lekker met wat zoete mosterd.

Kookboek

Het recept 'Maïssoep met kipfilet en geroosterd brood' is afkomstig uit het kookboek...

Het sportkookboek

Stephanie Scheirlynck

Dit boek bevat een schat aan informatie voor zowel professionele als recreatieve sporters. Het vertelt je exact wat je moet eten op rustdagen, rustige en... lees verder

© Terra Lannoo

Waardeer dit recept (2 stemmen)

Maïssoep recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!