Jamie Oliver: minestrone

  • 6 personen
  • 70 min
  • waardering 7,5
  • Voorgerecht
  • Italiaans
  • Gevogelte

bevat per portie

  • 324 kcal
  • 37 g eiwit
  • 3 g vet
  • 6 g koolhydraten

Ingrediënten

  • 2 uien
  • 2 stengels bleekselderij
  • olijfolie
  • 600 g gemengde groene groenten, zoals courgettes, venkel, bimi, groene asperges, snijbiet, boerenkool, erwten en tuinbonen
  • 200 g arborio-risottorijst
  • 2 liter kippen- of groentebouillon
  • 1 bos gemengde verse rozemarijn en tijm (30 g)
  • 2 teentjes knoflook
  • 50 g Parmezaanse kaas
  • 1 citroen
  • extra vergine olijfolie

Bereiden

Pel de uien en maak de bleekselderij schoon. Hak ze fijn en doe ze met 2 eetlepels olie in een grote pan op matig vuur; blijf 15 minuten regelmatig roeren. Dit is een goed moment om je groene groenten voor te bereiden. Snijd courgette en venkel in blokjes van ½ cm en bimi, asperges, snijbiet en boerenkool fijn. Zet de groenten even opzij. Roer de rijst 2 minuten door de ui en bleekselderij en giet de bouillon erbij. Bind de takjes kruiden bij elkaar, gooi het bosje in de pan, breng de soep aan de kook en laat 15 minuten pruttelen.

Pel voor de pesto intussen de teentjes knoflook, doe ze met een snufje zeezout in een vijzel en maal er een fijne pasta van. Rasp de parmezaan en citroenschil erover, knijp de citroen erboven uit en werk er 4 eetlepels extra vergine olijfolie door.

Roer de groenten door de soep en kook ze 10-15 minuten mee, zodat ze nog wat bite hebben. Voeg naar smaak peper en zout toe, schep de soep in warme kommen en maak af met lepeltjes pesto.

Opmerking

'Ik houd van deze minestrone - hij voelt vers en spannend, met de contrasterende pesto en de risottorijst die de verrukkelijke smaken absorbeert en de soep extreem vullend maakt. Minestrone is altijd een recept geweest waarop ik kon terugvallen - zowel in mijn studententijd als nu, als vader. Ik vind het echt prachtig om voor een heerlijke pan soep over de markt te struinen, groenten uit de tuin te halen of de restjes uit de koelkast te gebruiken.' - Jamie Oliver

Kookboek

Het recept 'Jamie Oliver: minestrone' is afkomstig uit het kookboek...

Jamie kookt Italië

Jamie Oliver

Jamie Oliver keert met 'Jamie kookt Italië' terug naar zijn culinaire roots. Want er is nog zo veel te ontdekken. 'Jamie kookt Italië' bevat meer dan 140 van de allerbeste Italiaanse recepten, die allemaal aan de Jamie-standaard voldoen. Overheerlijk, no-nonsense... lees verder

© Kosmos Uitgevers. Beeld: © Jamie Oliver Enterprises Limited, 2018

Waardeer dit recept (2 stemmen)

Minestronesoep recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!