Minestrone uit de voorraadkast

  • 4 personen
  • 30 min
  • waardering 7,8
  • Voorgerecht
  • Italiaans
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 ui, grof gehakt
  • 800 g tomatenblokjes (uit blik)
  • 1 eetlepel groentebouillonpoeder
  • 1 eetlepel pesto, plus extra
  • snufje suiker
  • 50 g kleine pastavormpjes (zoals farfalle)
  • 400 g gemengde peulvruchten (uit blik), uitgelekt en afgespoeld
  • 200 g groene groenten (diepvries), zoals sperziebonen en doperwten

Bereiden

Verhit de olie in een grote pan en fruit de ui zacht op een laag vuur. Schenk de tomaten en 4 blikjes water erbij. Bestrooi met bouillonpoeder en roer de pesto en suiker erdoor. Breng op smaak met zout en peper.

Zet het vuur hoger en breng de soep aan de kook. Voeg de pasta toe en kook zachtjes 10 minuten, of tot ze net gaar zijn. Roer af en toe door.

Voeg de bonen en groenten toe. Roer goed en breng weer aan de kook. Doe het deksel op de pan en laat 10 minuten sudderen, roer af en toe door. Breng de soep op smaak met zout en peper. Serveer met extra pesto.

Kookboek

Het recept 'Minestrone uit de voorraadkast' is afkomstig uit het kookboek...

Pasta & noodles

diverse auteurs

'Pasta & noodles' biedt inspiratie voor een snelle maaltijd na je werk én uitgebreide diners voor je vrienden. Geniet van een bonte verzameling heerlijke recepten... lees verder

© Terra Lannoo. Beeld: Alexander Prokopenko | Shutterstock.com

Waardeer dit recept (10 stemmen)

Minestronesoep recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!