Pompoensoep met krokant gebakken spek

  • 4 personen
  • 30 min
  • waardering 7,4
  • Voorgerecht
  • Hollands
  • Vlees

Ingrediënten

  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 1 middelgrote ui, fijngehakt
  • olijfolie
  • 400 g pompoenvruchtvlees (het liefst butternut), in blokjes
  • 1 tomaat, ontveld en in stukjes
  • 1 liter groentebouillon
  • snufje nootmuskaat
  • 70 g ontbijtspek
  • 100 ml room

Bereiden

Hak de ui en het teentje knoflook fijn. Laat de ui en de knoflook in de olie glazig worden. Voeg er de in blokjes gesneden pompoen en de gepelde en gesneden tomaat aan toe. Laat zachtjes stoven.

Blus met de bouillon. Breng op smaak met zout, peper en een snufje gemalen muskaatnoot. Laat 15 à 20 minuten koken.

Bak ondertussen het ontbijtspek krokant in een pan met antiaanbaklaag, kruid lichtjes met peper.

Mix de soep en schenk er in elke soepkom een straaltje room bij. Serveer met de gebakken spekreepjes. Lekker hierbij zijn gegrilde pitabroodjes, eens iets anders dan stokbrood.

Kookboek

Het recept 'Pompoensoep met krokant gebakken spek' is afkomstig uit het kookboek...

De complete Vlaamse keuken

Ilse D'hooge

De Vlaamse keuken kent een aantal klassiekers, zoals stoofvlees, hete bliksem, witlofgratin en asperges à la flamande. Chef Ilse D'hooge selecteerde 100... lees verder

© Uitgeverij Lannoo

Waardeer dit recept (5 stemmen)

Pompoensoep recept tips

Reacties op dit recept

  • AbelDeze week gegeten bij een kennis... overheerlijk... je kunt het verder nog afmaken met parmezaanse kaas of wat cayennepeper er door roeren.

    reageren